Friday, February 02, 2007

Een culturele vistocht


Een cultureele vistocht?
Bij Jan en Sjan (hermens)aangekomen,kon het feest beginnen,
Eerst gezellig wat gedronken bijtijds naar bed want de mannen moesten vroeg op pad.
Rob had een ribcord broek van Jan aan veel te lang dus moest het in zijn sokken en de laarzen waren ook zo,n twee maten te groot.
Nu Sjan had alles klaar staan voor de heren een grote pan Bami een grote bacon and egg py. koekjes heet water voor de instant koffie(brr) twee werphengels en heel mooi weer ,toch nog een slaapzak en een warme deken voor ROb want het kon in de bergen wel koud zijn.
Ze hebben heerlijk gevist en gewandeld Jan heeft 9 vissen gevangen en Rob een .allemaal zalm. Ze hebben nog een bergwandeling gemaakt en vielen toen de meegebrachte maaltijd aan.
De volgende morgen ging jan nog even vissen en ving toen de grootste zalm.De vis werd schoon gemaakt door de mannen want dat moet dan gelijk alles eruit en even uitspoelen in de rivier, terwijl Jan daar mee bezig was ,zag Rob een paling aankomen van een meter lang met een dikke kop die gelijk al het spul wat uit de vis kwam opat om je dood te schrikken.dus Rob had de taak om die paling weg te houden van Jan.
De vis werd in gekoelde bakken meegenomen en gingen de heren nog even de bergen in voor een tochtje wat heel mooi was ,want Rob zei dat er bloemen waren die op edelweisjes leken.Rob had moeite om met de veel te grote laarzen op de stenen te blijven staan zei hij die laarzen waren veel te grooet dus dat schoof lekker heen en weer
Enfin toen ze terug kwamen werd de vis gelijk gerookt en gegeten ,het was wel lekker.
Toen hebben wen nog wat muziek gedraaid want ook Jan is een jazz fan ,nu ik was blij dat ik de keuken kon invluchten,om te helpen met opruimen.
Rob die nog nooit gevist heeft en is meegesleept door Jan vond het een cultureel avontuur, maar was blij dat Sjan hem nog extra dekens had meegegeven
Terwijl de mannen weg waren zijn wij gaan winkelen en ergens wezen lunchen en kwamen toen Ria en Thea nog tegen toen zijn we met zijn allen Thee wezen drinken.
Of Rob nog eens gaat vissen weet ik niet .
Vandaag Hebben we auto terug gebracht en hebben Dinie en Herman ons nog meegenomen naar een prachtige plek achter de Casmere Hills het was weer lekker weer .
De koffer ingepakt voor morgen naar Brisbane ,Maarten belde nog gisteravond of alles nog door ging? Hij brengt ons Woensdag naar Basil.
Dan zijn we de Zondag weer terug .Het is daar 40 graden moet je ook niet aan denken.
Als er een computer is ergens in aussie dan zet ik wel weer wat in
De hartelijke groeten van ons

2 comments:

ton van rijswijk said...

We nemen er met stijgende verbazing kennis van: Rob, die in Vierhouten zelfs niet tot een klein fietstochtje of wandelingetje te verleiden is, gaat vissen, wandelen in de bergen, zelfs overnachten in de bergen. Zou Nw zeeland toch wat met hem doen of is hij niet zo "versleten" als we wel eens moeten geloven? Maar goed, fijn, dat elke dag jullie weer nieuw plezier blijkt te brengen.

ton van rijswijk said...

Kunnen de kiwi's mij ook uitleggen wat nu precies onder een culturele vistocht verstaan moet worden?

Ton